Algemeen
In het studenten-overzicht
Sergey van Daalen
Laatste update 5 dagen geleden
Soms is het nodig om acties uit te voeren op meerdere studenten tegelijk. Dit kan je doen door het uitvoeren van een bulkactie.
Let op
Bulkacties kunnen worden uitgevoerd op meerdere studenten. Filter eerst de studenten om mogelijke issues te voorkomen.

Belangrijk
Als je een bulkactie uitvoert, kies dan eerst of je de acties uit wilt voeren op de Geselecteerde resultaten of Alle resultaten.
Beschikbare acties
• Algemeen
• Documenten
• Opdracht
• Opleiding
• Portfolio
• Praktijktoetsopdracht
• Proces
• Voortgangsmeting
Algemeen
Portfolio archiveren
- Selecteer één of meer studenten.
- Kies onderaan de pagina bij Kies een actie de optie Portfolio archiveren.
- Klik op Uitvoeren.
Let op
De geselecteerde studenten krijgen de status Uitgestroomd en kunnen niet meer inloggen. De gegevens van de student blijven bewaard en kunnen later opnieuw worden geactiveerd.
Controleer vooraf zorgvuldig welke studenten zijn geselecteerd. Na het uitvoeren van een bulkactie wordt een overzicht getoond van de verwerkte studenten.
Portfolio markeren als demo
- Selecteer één of meer studenten.
- Kies onderaan de pagina bij Kies een actie de optie Portfolio markeren als demo.
- Klik op Uitvoeren.
Wilt u een demo-student weer activeren als reguliere student? Open de studentgegevens via het potloodpictogram en verwijder het vinkje bij Demo.
Belangrijk
Modules zijn niet zichtbaar voor demo-studenten.
Studentbetrokkenen aanpassen
Je kunt in één keer alle betrokkenen aanpassen bij één of meerdere studenten. Dit komt voor als:
- Er een nieuwe betrokkene moet worden gekoppeld.
- Er een bestaande betrokkene moet worden gewijzigd.

Bestaande betrokkenen blijven behouden. Nieuwe betrokkenen worden toegevoegd aan de geselecteerde studenten.
Toevoegen aan studentgroepen
- Selecteer één of meer studenten.
- Kies onderaan de pagina bij Kies een actie de optie Toevoegen aan studentgroepen.
- Klik op Uitvoeren.
- Type de naam van een student groep of selecteer één of meerdere studentgroepen.
- Klik op Uitvoeren om de geselecteerde studenten aan de gekozen studentgroep(en) toe te voegen.
Verstuur logingegevens
Deze optie kan worden gebruikt wanneer je de logingegevens van meerdere studenten tegelijk wilt wijzigen.
- Selecteer één of meer studenten.
- Kies onderaan de pagina bij Kies een actie de optie Verstuur logingegevens.
- Klik op Uitvoeren.
- Typ goedkeuren in het veld Bevestigingstekst.
- Klik op Uitvoeren om de actie te bevestigen.
Nieuwe logingegevens worden per e-mail naar de geselecteerde student(en) verstuurd. Eventuele bestaande logingegevens worden hierbij ongeldig gemaakt. De student moet vervolgens inloggen met de nieuw toegestuurde logincode.
